turistik yerlerin sanal gözlük aracılığıyla deneyimlenmesi

Turizm Endüstrisinde Sanal Turun Yeri

Bizzat Keşfetmenin Yerini Tutar mı

Seyahat etmenin tadı, mekan değiştirip başka kültürleri ve manzaraları tanımak için harekete geçmekte saklı değil mi? Hal böyleyken, turizm profesyonelleri neden sanal turlar üretmek için zaman ve bütçe harcamaktadır? Bu yazımızda sanal turların farklı yönlerini keşfedeceğiz ve sanal tur hizmetlerini kullanmanın bir lokasyonu, müzeyi veya oteli önemli derecede öne çıkarabileceğini gözlemleyeceğiz. Bu doğrultuda, turizm sektöründe aksiyon alan profesyonellerin 360 sanal turu benimsemesini artık bir nevi zorunlu kılan nedenleri sorgulayacağız.

Fiziki Seyahat Hazırlık Gerektirir ve Bu Yorucudur


Bir yolculuğa çıkmaya karar verildiğinde, genellikle bir hazırlık aşaması bulunur. Çoğu kişi; özellikle uzak noktalara bir seyahat planlanıyorsa, birden fazla seyahat hedefi varsa ya da mesafe kısa olsa dahi çok fazla dinlenme durağı bulunuyorsa teferruatlı bir hazırlığa girişir. Seyahat lojistiğinin (hangi rota tercih edilecek, hangi otelde kalınacak vs.) ötesinde, gezgini heyecanlandırması gereken asıl mevzu varış noktasıdır. Turistler tarafından bir üründen ziyade; bir rüya, bir kaçış, bir kafa dinleyiş veya başka bir tabirle bir keşif satın alınır. Bu nedenle 360° ​​sanal tur, insanların yola çıkmasına gerek kalmadan istediği şehri, mekanı, kültürü keşfetmelerine yardımcı olmaktadır. Bu da fazla zaman kaybını önleyerek ziyaretçilerin ev rahatlığında birçok seyahat detayını deneyimlemelerini sağlayacaktır.

 

Gelişmekte olan ülkelerde ivmeli şekilde yükselen yaşam standartları ve düşük maliyetli turizmin yükselişiyle birlikte turizm sektörü gerçek bir devrime şahit oldu. Bu köklü değişiklik, ilgili aktörler arasında daha güçlü bir rekabeti ve iletişim faaliyetlerinin profesyonelleşmesi gibi sonuçları doğurmuştur. Dolayısıyla; sektördeki tüm profesyonel hizmet üreticileri, ulaşım yöneticileri, turizm müdürleri, otel yöneticileri veya müze yöneticileri tekliflerini daha cazip hale getirmek ve daha geniş kitlelere duyurmak durumundadırlar.

 

İnternet ile Değişen Turizm Sektörü

İnternet global bağlantı

Bu bağlamda, TripAdvisor, Hotels.com ve diğer benzer internet platformlarının büyümesi, turizm sektörü profesyonelleri için hem bir şans hem de bir zorluk teşkil etmektedir. Bu platformların yüksek görünürlüğü, onları herhangi bir teklifi tanıtmak için tercih edilebilir yapmaktadır. Ancak, ücretlendirdikleri komisyonlar önemli miktarları temsil eder ve bu nedenle farklı operatörler için gelirin azalmasına neden olur. Bu nedenle turizm profesyonellerinin tekliflerini yalnızca şirketlerinin web sitesi aracılığıyla tanıtmaları giderek daha zor hale geldi.

Geniş bir web dağıtımı ile turizm ürünlerini son derece görünür, etkileşimli ve kapsamlı bir şekilde sergilemeye yardımcı olan sanal bir tur platformu, bu alanda gerçek bir katma değer sağlar. Sanal tur hizmetlerini kullanan turizm profesyonelleri, kendi seyahatlerini yönetmek isteyenlere tatillerini hazırlamalarına yardımcı olarak, gelecekte muazzam potansiyeller vaat eden bu yeni trendi takip edebilir. Ayrıca sanal turlar, ziyaretçilerin bir sanal gerçeklik (VR) gözlüğü takmak zorunda kalmadan sürükleyici bir şekilde bir ortamı keşfetmelerine olanak tanır. Böylelikle insanlar bir sonraki tatil yerlerini herhangi bir özel ekipman kullanmadan evlerinin rahatlığında keşfedebilir.

 

Sanal Turların Etkileşim Artırıcı Yapısı

Turizm profesyonelleri, sektörlerindeki farklı değişimlere proaktif bir şekilde yanıt verme ihtiyacının ötesinde, 3d sanal tur kullanırken birçok açıdan fayda sağlayacaktır. Her şeyden önce, bu tanıtım aracını benimsemek; müşterilerin markalarını algılama biçimini geliştirir ve onlara dinamik bir imaj verir. Bu hizmeti kullanan firmalar, müşterilerini bilgilendirmek için modern ve verimli bir çözüm benimsemiş sayılır. Ayrıca sanal turların etkileşimli ve eğlenceli yönü, ziyaretçilerin turizm sitelerinde daha fazla zaman geçirmesine ve daha fazla etkileşim sağlamasına neden olmaktadır.

360 derecelik sanal turlar bu nedenle turizm profesyonelleri için gerçek katma değer sağlar. Bu, gerekli görüntülerin üretilmesini giderek daha kolay hale getiren 360 teknolojilerinin hızlı gelişimi ve makul bir fiyata yüksek kaliteli 360 çekimler sağlayabilen büyüyen bir uzman fotoğrafçı ekosistemi ile artık mümkündür. Sanal seyahat elbette gerçek deneyimin yerini alamaz, ancak kişinin hedeflediği ziyaret noktası hakkında hiç yoktan bir ön izleme sağlar ve böylece kişi ilk adımı atmadan önce bile olumlu duygular yaşayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir