Sanal Gerçeklik Fenomeni ve Gelecekte Hayatımızdaki Yeri

İş dünyasındaki rekabet dolayısıyla firmalar kendilerini öne çıkaracak farklı yollara başvurmaktadır. Kurumsal bir web sitesi hazırlatarak online ortama açılmak, ilgili ofisin/fabrikanın fotoğraf çekimini yaptırmak gibi aksiyonlara girişmek bunlara örnek olarak gösterilebilir. Sanal tur kavramı hayatımıza ilk girdiği andan itibaren firmaların ilgisini çekmiş, daha fazla müşteri kitlesine ulaşmak isteyen firmalar yukarıda saydığımız aksiyonlara ek olarak mekanlarına özel 360 derece 3D sanal tur hizmeti almak da istemişlerdir.

Sanal tur kavramı yaygınlaştıkça bu turlardan esinlenerek, farklı ünlü lokasyonların yapay zeka ile desteklenerek hazırlanmış sanal turları birleştirilerek adeta bir sanal dünya tasarlanmıştır. Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik, günümüz toplumunun yaşamının önemli bir parçası haline gelmiş en güncel teknolojiler olarak kabul edilmektedir.

Yani sanal gerçeklik, özel yazılımla oluşturulan ve kullanıcıya gerçek bir ortam olarak kabul edecek şekilde tanıtılan yapay bir ortam sunar. Artırılmış Gerçeklik ise teknolojik cihazlarınızın gerçek zamanlı kamera görünümünü kapsayan dijital bilgiler ve 3D modellerle gerçek dünyayı geliştiren bir teknolojidir.

Bahsi geçen iki teknolojinin de çok çeşitli iş alanlarında oldukça büyük bir gelişme sağlama ve insanlığın çalışma biçiminde devrim yapma potansiyeli vardır. Bu noktada, gelecekte AR/VR teknolojisi ile yeniden şekillenecek pek çok iş sektörü var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir