360 Derece Sanal Tur Tam Olarak Nedir?

Belirli bir konumda, birkaç panoramik fotoğrafın birleştirilmesiyle meydana gelen (bizim çalışma sistemimizde bu 4 adet panoramik görsel oluyor), sonuç itibariyle 360 derecelik bir görünüm sağlayan, turun çekildiği konumda gezinmeye imkan veren görüntü düğümlerinin birleşimine sanal tur denir. Yani sanal turlar, insanların belli bir konumda bizzat olmadan o alanı görüntüleyip alanı farklı açılardan 3d (3 boyutlu) görmesine ve uzaktan gezmesine olanak verir. İsteğe göre sanal turlara video, özel ses efektleri ve müzik gibi ortam unsurları da eklenebilir.

Sanal tur ziyaretini ve konumları ifade eden bir görsel

Örneklendirmek gerekirse, Google Haritalar’ın sokak görünümü modu 360 derecelik bir sanal tura örnektir. İlgili yön butonları ile gönlünüzce sokaklarda, caddelerde gezebilir ve daha ayrıntılı incelemek istediğiniz bir yeri yakınlaştırabilirsiniz.

Bununla beraber Google’ın temsilcilikleriyle iletişime geçerek hazırladığınız/hazırlattığınız bu sanal turları Google Sokak Görünümü’ne entegre ederek, işletmenizin yakınında sokakta sanal olarak gezen birinin işletme içerisine girip gezinmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle işletmenizin daha tanınır hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir