Sanal Tur Hizmetlerinin Otel İşletmelerine Sunduğu Fırsatlar

İşletme Tanıtımı ve Bu Doğrultuda Atılan Adımlar

İşletmenizin tanıtımını yalnızca geleneksel medya yoluyla yaptığınız zamanlar, geriye dönüp baktığınızda ne kadar da eskide kalmış değil mi ama? Dijital dönüşüm kavramının yenice konuşulmaya başlandığı dönemleri düşünelim bir de. Daha o zamanlar, işletmenizin kapılarını tek tıkla sanal dünyaya açma fikri size de çok cazip geldi ve bunun için zaman kaybetmeden teferruatlı bir araştırma sürecine giriştiniz. Şu anki duruma baktığımızda ise, gerek kendi online varlıklarınız olsun, gerekse de üyesi olduğunuz dijital mecralar aracılığıyla; belki de dünyanın her yerinden rezervasyon talepleri almaktasınız.

Başarıyla sürdürdüğünüz online interaktif tanıtım çalışmalarını, rakibiniz olan işletmeler de benzer stratejilerle uygulayarak sektördeki yükselişini sürdürüyor. Tüm bunlar gerçekleşirken, diğer bir taraftan teknoloji de dur durak bilmeden gelişimini sürdürüyor. Bu da size çok daha inovatif çalışmalarla sektörünüzde yeniden parlama, tabiri caizse rakiplerin arasından sıyrılma imkânı sunuyor. Bu yenilikçi atılımların en iddialı alternatiflerinden birini de hiç kuşkusuz 3D sanal turlar oluşturuyor. 360 derecelik sanal turlarla mekanlarının kapılarını açan firmalar, daha fazla kişiye ulaşmanın kapısını aralamış oluyor. Mouse ile ilgili mekanın her ayrıntısını, sloganımızda da söylediğimiz gibi ‘mekanın ruhunu’ deneyimleme imkanı bulan potansiyel müşterilerin gözünde sağlam bir ilk intiba sağlamak bu şekilde mümkün oluyor.

Sanal Turların Hayatımıza Girişi

Özellikle pandemi döneminde bu sanal tur terimiyle sıklıkla karşılaşmışızdır. Mesela müzelerin online ziyarete açık olduğu dönemlerde çoğumuz ‘topkapı müzesi sanal tur’ veya gitmek istenen üniversiteyle ilgili olarak örneğin Koç Üniversitesi sanal tur gibi aramalar yapmışızdır. 2010 yılında hayatımıza yavaş yavaş girmeye başlayan sanal turlar son 2-3 yıldır yoğun bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Otelcilik Sektöründe Sanal Tur

Otel bazında sanal tur hizmetlerini ele alırsak, kalmak istenen oda hakkında akılda soru işareti kalmayacak derecede fikir veren sanal turlar hazırlatan oteller, muadillerden daha yukarı bir seviyede konumlanabilmektedir. Bu turlar sayesinde ziyaretçilerin gelmeden önceki kaygıları ve soru işaretleri giderilmiş olacak, ayrıca sırf bazı önyargılardan dolayı oteli tercih etmeyen müşteri kitlesi de çekilmiş olacaktır. Elbette oteli tanıtan fotoğraflar, Google Haritalar kısmında bulunan bilgi kutucukları gibi ögeler ilgili mekan hakkında biraz fikir vermektedir. Ancak sizin de takdir edeceğiniz üzere bunlar ziyaretçilerin mekanı canlı canlı gezinebilmesinin yerini tutmayacaktır. İşte tüm bahsedilen bu nedenlerden mütevellit 360 derece sanal tur talebinde otel işletmecisi sayısı her geçen gün artmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir